29 martie 2009

Manastirea Chiajna si un accident...

Astazi am vrut sa impusc doi iepuri. Sa mai merg o data la Manastirea Chiajna pe care o descoperisem din greseala in copilarie cand pedalam de nebun pe bicleta Pegas, si sa fac niste poze cu metode de a monta o tenta pentru celalalt blog. Din pacate a picat partea cu tenta din cauza unui accident despre care am sa povestesc mai indata. Am oscilat daca sa merg cu bicicleta sau cu masina. Avand in rucsac cateva chestii de suflet si pe care am cheltuit ceva bani, am decis sa merg cu masina ca sa evit pe cat posibil intalnirea cu eventuali tigani pusi pe scandal.

De la Manastirea Chiajna -2009_03_29



De la Manastirea Chiajna -2009_03_29


Zona este infecta. Cand eram mic nu era mizerie. Imi aduc aminte ca era si o balta langa manastire (se vede pe Google Earth) plina cu broaste testoase. Peste apa trece o cale ferata. Mi-a placut sa stau si sa ma uit la trenurile care trec de cand ma stiu. Imi imaginam prin ce meleaguri indepartate au trecut ele.

De la Manastirea Chiajna -2009_03_29


De la Manastirea Chiajna -2009_03_29


Si acum incepe partea urata. La manastire era un grup de baieti si fete care faceau catarari pe manastire. Aveau tot ce trebuie. Mi-a placut ca m-au salutat ca atunci cand esti pe munte. In Bucuresti nu mi s-a intamplat sa fiu salutat de necunoscuti. M-au invitat sa ma catar si eu. I-am refuzat politicos si le-am zis ca ma pun alaturi langa ei ca sa imi vad de ale mele si sa fac poze. Parea sa fie una din acele zile cand totul merge bine si armonios.

De la Manastirea Chiajna -2009_03_29


De la Manastirea Chiajna -2009_03_29


Domnul din poza de mai sus era mai in varsta si se pare ca stia cum e cu catararile. Cu dansul mai erau niste baieti si niste fete. Unul din baietii care m-au intampinat a inceput la un momentdat sa se catere. Domnul mai invarsta ii tot zicea sa se asigure ca sa nu cada. El nu si nu ca se descurca. Eu incepusem sa despachetez si sa montez tenta. La un moment dat il vad cazand pe baiatul care nu se asigurase. Am intors capul ca sa nu vad impactul. Nu mai detaliez ce a urmat, va zic doar ca se pare ca si-a rupt coloana, o mana si un picior. Am impachetat repede si am plecat spre masina lasata la un kilometru la sosea ca sa intampin salvarea pentru ca se pare ca nu auzisera de manastirea Chiajna, iar baeitii se chinuiau la telefon sa le dea detalii cum se ajunge.
Cand am ajuns la masina, venea in goana o masina de politie cu girofarurile pornite. Le-am aratat din mers directia. Tot atunci am vazut si un elicopter SMURD care incerca sa aterizeze. Tot respectul pentru cei de la SMURD. Se misca super rapid. Anul trecut am avut o problema ca bunica mea si la un minut dupa ca am inchis telefonul am auzit sirena.

Pacat. Putea fi o zi superba pentru toti daca se asigura baiatul respectiv. Sper sa se faca bine. Era de treaba. Ignoranta costa. Parca se adeveresc spusele despre manastire cum ca ar fi blestemata... Cititi mai mult pe Wikipedia.

Cum se ajunge:Se trece pe sub podul Grant, pe langa stadionul Rapid si se urmeaza drumul cativa kilometri spre vest pana la o bifurcatie. Drumul din dreapta urca usor pe un pod spre o gara, iar cel din stanga coteste brusc la stanga intr-un sat. In fata se vede un fel de centrala de gaze. Eu am lasat masina in fata centralei pentru ca drumul este cam prost. Se poate ajunge cu masina pana la manastire dar e cam accidentat fiind doar pamant.
Coordonate GPS: Lat. 44°28'45.88" Long. 25°59'53.72"

Am parcat la: Lat. 44°28'37.97" Long. 26°00'20.13"

De la Manastirea Chiajna -2009_03_29

Clic pe poza ca sa o vedeti mai mare. Manastirea este la X-ul rosu. Am trasat cu linie alba traseul pana unde am lasat masina.De asemenea gasiti mai multe poze acolo folosind sagetile de deasupra pozei.

6 comentarii:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.