14 iulie 2008

Camping Pescaresc - Navodari

Din nou in NAVODARI! (incep sa ma plictisesc sa tot scriu "Navodari") Dar alt camping.

Din nou la mare. Din nou in Navoadari... Incep sa ma plictisesc deja de statiunea asta dar se ajunge repede (3 ore jumatate) si la o iesire de weekend ideea e sa stai cat mai putin pe drum. De data aceasta Camping S era plin ochi si nu se mai faceau cazari asa ca am mers un kilometru mai la sud la Campingul Pescaresc. Numele nu are nici o legatura cu locul. Poate cu multi ani in urma sa fi avut logica numele. Nu stiu... Campingul este mult mai bun la capitolul umbra. Este plin de copaci si iti poti pune cortul sub ei. Ai umbra pe toata perioada zilei. Plaja este mare si aerisita. In schimb calitatea serviciilor este de tot cacatul. WC-ul era curat dar era cel mai prost construit WC pe care l-am intalnit. La sutele de oameni care erau acolo, avea 3 cabine facute din pereti din plastic care la prima basina mai puternica iti cadeau in cap. Ca sa inchizi usa trebuia sa te pocnesti peste genunchi. Doua usi nu aveau nici un fel de incuietoare. La a treia usa se mai tinea intr-un surub... Genial. Insurubam direct in plastic fara piulita. "Arhitectu' " nu stia ca plasticul este material moale si daca surubul vibreaza mereu de la inchis-deschis usa se va largi gaura. Ma rog... detalii... Pe scurt, ca sa te caci sanatos iti trebuiau ventuze pe degete ca sa tii usa.





O alta minune a fost cantina/restaurantul campingului. Doamnele care serveau intrebau cate 5 persoane o data ce doresc. Logica de a sta la coada nu prea mai avea logica. Te trezeai cu unul care era la 2 persoane in spatele tau ca manaca deja linistit atunci cand reuseai tu sa-ti iei comanda. Doamenele bucaterese cred ca lucrau acolo de pe vremea lui nea' Nicu cand dupa ce au terminat Liceul de Alimentatie din Constanta au fost distribuie la locurile de munca disponibile prin judet la vremea aia. Mancarea totusi a fost acceptabila dar la preturi mult prea mari in comparatie cu calitatea ei. Exemplu: ciorbele costau 8 lei fiecare si erau pe sistem fast-food. Zeama era aceeasi diferea doar continutul (pui sau vita) in functie de ce doreai. O ciorba in locuri decente costa in jur de 6-7 lei.



Asa... acum campingul... Curat, verdeata multa, predominant copaci mari care ofereau umbra multa. Chiar mi-a placut. Iti puteai bea berea linistit si sa privesti marea. Te simteai impacat cu tine si te cuprindea acea stare placuta cu furnicaturi in stomac care te facea sa spui "da dom'le, asta e un moment pe care am sa-l tin minte". Treaba asta cu momentul tinea... cateva momente... pentru ca se declansa alarma la un cort distanta. Veneau de la plaja sau se trezeau din somn cei 6 copii (la 6 m-am oprit din numarat), ai familiei de alaturi. Si dai si urla. Mie unul imi cam venea sa fac genocid.







Bomboana de pe coliva a fost hamacul atarnat de doi copaci la vreo 30 de centimetri de cortul meu. Plozii mai sus mentionatei familii se incapatanau sa se dea in el cate 3 deodata. Evident ca nu le mergea asa ca se prabuseau pe jos, lucru care imi dadea satisfactie. La a 3-a incercare le iesea schema asa ca acum incepea partea a doua a chinului. Hamacul era legat de copaci cu sfoara. Cand se balansa, sfoara scartaia ca toti draci pe scoarta copacilor. La inceput nu sesizai. Dar dupa cateva minute de acomodare cu ambientul incepeai sa auzi scartaitul. Senzatia ar fi ca cineva plimba incet si sincron un arcus de vioara pe sira spinarii.



Concluzia finala:
Pfff... mi-a placut si nu mi-a placut... Mi-a placut pentru verdeata, dar nu mi-a placut din cauza copiilor multi si WC-ului care nu oferea intimitate. Pana la urma nu e vina oamenilor ca vin cu copiii la mare. Sunt eu care vreau liniste, lucru care recunosc este discutabil. Dar pentru WC-ul ala nu exista nici o scuza.
Cantina, lasand la o parte felul ciudat in care se serveste, este acceptabila. Multa lume nicu nu calca pe acolo. Gateau la cort. Eu venind in graba la mare nu am avut timp si chef sa ma aprovizionez pentru a putea gati la cort.
Un plus pentru camping: am vazut ca exista un bazin cu robinete unde iti puteai spala vesela. Lucru foarte frumos si util (nu gaseai grasime sau resturi de mancare la toalete).

Preturi (iulie 2008):
Campare cu cortul 15 lei/persoana/zi.
Intrare cu masina 9lei/masina/zi


OBSERVATIE!
Nu m-am plimbat in tot campingul (care este destul de mare)ca sa vad daca exista si alte toalete. Afirmatiile de mai sus le-am facut pentru ce am vazut pe o raza de aproximativ 100 de metri in jurul meu deci sunt sanse destul de mari ca sa ma insel. De asemena, cu un anturaj placut as mai reveni in acest camping. Poate intr-o perioada in extrasezon sau la limitele sezonului. Mai toata lumea merge la mare in luna iulie-inceputul lui august. Mai depinde si de ce noroc ai cand este vorba de oamenii din jurul tau care indirect iti influenteaza experienta traita.
Mersul cu cortul este o functie cu multe necunoscute :)

Cum se ajunge:
Identic ca la Camping S numai ca la 1km mai la sud. Ca punct de reper, dupa ce treceti de singurele blocuri din zona gasiti campingul. Exista si panou pe care scrie mare "Camping Pescaresc" deci nu il veti rata.

Coordonate GPS: Lat. 44°16'35.07" Long. 28°37'3.91"



5 comentarii:

  1. super! mi-a placut comentariul tau.a fost la obiect....Apropos, copilul din imagine e al meu, si masina care se vede alaturi de rulote... se pare ca am fost in aceeasi perioada.

    RăspundețiȘtergere
  2. noi mergem de 4 ani , este super fain..........

    RăspundețiȘtergere
  3. Am 23 si merg aici de la 15 ani, de cateva ori pe sezon. Imi place foarte mult tocmai din cauza copacilor care tin umbra, este foarte placut sa stai langa cort, sa vezi marea si sa ii simti mirosul sarat.
    Intr-adevar, toaletele sunt execrabile. Din cate stiu eu, cele despre care vorbesc sunt singurele din camping. Iar apa calda este cu program, in care nu ma incadrez niciodata, deci ma spal cu apa gheata.
    Dar pentru mine, merita acest sacrificiu, in special pentru ca merg doar weekendurile.
    In timpul zilei, oamenii se trezesc foarte devreme, pun numai melodii care nu sunt deloc pe gustul meu, copiii se joaca pe langa cortul meu, parintii urla dupa ei, somnul de dupa-amiaza nu prea are efect.
    Cu toate astea, noaptea este foarte placut, atunci cand toata lumea se culca(eu pe inserate ma duc la plimbare prin mamaia, iau cina acolo si ma intorc cand toata lumea doarme) este minunat sa stai pe plaja, sa te uiti la cer, sa auzi valurile marii si sa bei o bere.
    A, alt disconfort este creat de caini. Ultima data cand am fost, si-au facut nevoile pe langa cortul meu, ceea ce m-a deranjat foarte tare.
    In ceea ce priveste masa, eu aleg ori mamaia seara, iar in timpul zilei campingurile alaturate au mancare foarte buna si mult mai bine servita.Toaletele campingurilor alaturate sunt, de asemenea, mult mai curate decat cele din Pescaresc. Si totusi, in fiecare an fac aceeasi alegere datorita copacilor care sunt foarte foarte practici.

    RăspundețiȘtergere
  4. totul e frumos acolo in afara de wc-uri

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.