26 mai 2008

Camping "S" - Navodari

Este a doua oara cand merg la Camping "S" in Navodari si pentru prima oara cand merg cu caiacul la mare :D. De data asta a fost o tura scurta de o zi cu cativa colegi de munca si prieteni.

Anul trecut, cand am fost pentru prima data aici, mi-au atras atentia curatenia campingului si multimea de rulote si corturi. Plaja este foarte spatioasa si curata. Nisipul este tare si poti face plimbari cu bicicleta (daca o iei cu tine) fara sa te afunzi. Recomand un mountain bike totusi pentru ca e nevoie de niste roti mai groase. Oricum nu va bazati pe aceasta afirmatie pentru ca este o parere personala. Nu am vazut pe nimeni cu bicicleta :). In camping exista doua cladiri cu grupuri sanitare. In una din ele (ce de la intrare) exista dusuri cu apa calda. De asemnea se gaseste si un restaurant. Mancare buna dar cam exagerate preturile la unele produse (8 lei portia de cartofi prajiti !?). Totusi fiind camping majoritatea oamenilor gatesc la cort/rulota. La restaurant poti veni pentru o ciorba (intr 7 si 9 lei) sau o bere (cca. 4 lei). Baietii destepti iau o lada frigorifica cu ei, o umplu cu gheata de la o benzinarie si dau o fuga la cel mai apropiat supermarket unde cumpara bauturi ;) Daca esti genul "discoteca" nu prea ai ce cauta aici pentru ca nu exista nici o forma de divertisment de acest tip.
In camping sunt si cateva casute cu camere de inchiriat.
Daca nu sunteti genul sa mergeti cu cortul/rulota dar va atrage locul, gard in gard cu Camping "S" se afla "Marina Surf" un alt "camping" dar aici nu ai voie cu cort/rulota. Au cateva clediri si casute cu camere de inchiriat. De asemnea are restaurantul propriu. Din ce am auzit anul trecut se pare ca cele doua campinguri candva au fost unul singur dar datorita unor divergente intre patroni s-au separat. Oricum poti merge sa mananci in oricare restaurant. Preturile sunt asemenatoare.

Camping "S" este un loc foarte bun pentru practicarea sporturilor nautice mai ales de catre incepatori. Apa are adancime mica pe o distanta destul de mare lucru care te ajuta sa te sui repede inapoi in/pe ambarcatiune (caiac/windsurf).

Pentru turele de o zi nu merita sa platiti intrarea in camping (cca 10ron/pers + 10ron/autoturism) asa ca am sa va arat o intrare pe plaja, "secreta". DAR! Tineti minte. Daca intrati cu masina pe plaja (lucru pe care nu-l gasesc prea frumos in majoritatea situatiilor), asigurati-va ca nu deranjati pe nimeni si ca nu lasati deseuri unde parcati. Este posibil ca in varf de sezon sa nu mai aveti loc sa treceti cu masina datorita turistilor iesiti la plaja.

Concluzia finala:
Un loc excelent de mers cu prietenii sau familia daca vrei sa ai liniste si mai ales daca vrei sa practici vre-un sport nautic. Poti sa iti lasi echipamentul pe plaja si sa te duci sa mananci. Il vei gasii tot acolo. Recomandat iubitorilor de iesiri cu cortul/rulota. Este recomandat sa iti gatesti singur. Restaurantele sunt ok dar cam scumpe. Si pana la urma gatitul in fata cortului la o bere cu prietenii are mai mult farmec. Pentru aprovizionare puteti merge in Navodari care este aproape sau in supermarketurile din Constanta (METRO, etc.)
Pentru cei care nu stiu. La benzinarii, vara se gasesc saci cu gheata. Ii vedeti in lazi frigorifice amplasate afara. Tot de acolo puteti cumpara saculeti cu lemne (3 lei sacul) ca sa nu faceti defrisari inutile. Puteti cumpara ca sa pastrati bauturile reci in lazi frigorifice.

Tips & Tricks!
Daca vrei sa racesti repede o bautura pune niste sare peste gheata ;)

















Cum se ajunge:

Cel mai simplu mergeti spre Constanta. De acolo o luati prin Mamaia (platiti taxa de intare) spre Navodari.
In imaginile de mai jos este ruta alternativa care ,conform GPS-ului, este mai scurta. Asa scapati si de taxa de intrare in Mamaia pentru ca intrati prin Navodari.

Web: http://www.camping-s.ro/

Preturi (iulie 2008):
1 persoana = 12 lei (ron)
1 masina = 8 lei

Daca nu vreti sa platiti si pentru masina, exista o parcare in fata campingului dar nu se ofera paza cu toate ca e la 10 metri de paznic :)

Coordonate GPS: Lat. 44°17'3.50" Long. 28°37'7.41"











5 comentarii:

  1. New Tip:
    Se gasesc cuburi de gheata ambalate si la alimentara/magazin de la intrarea in camping...nu mai trebuie sa alergati pana la PECO!

    RăspundețiȘtergere
  2. Super! Chiar nu stiam :) Eu veneam din Bucuresti cu gheata.

    RăspundețiȘtergere
  3. am ras cu gura pana la urechi cum ai descris veceul!!!bine ca am urechi!

    RăspundețiȘtergere
  4. De ce nu vă reactualizaţi site-ul ? Mă informaţi despre preţurile din 2008 . Să înţeleg că nu aţi schimbat preţurile de atunci , sau mă puneţi în faţa faptului împlinit , adică vin de la 1000 de km şi vreau , nu vreau plătesc ceva ce nu-mi convine ? După atâţia ani de activitate , chiar n-aţi învăţat că preţul ( informaţia ) stabileşte
    afacerea ?
    Cu respect Cristian

    RăspundețiȘtergere
  5. Cristian. Cred ca incurcati borcanele. Acesta este un blog si sunt o persoana ca si dumneavoastra care a vizitat candva campingul. Nu am mai fost de cativa ani acolo. Acesta nu este site de prezentare. Este un blog personal :)

    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.