17 martie 2008

Manastirea Caldarusani

Duminica aceasta am dat o fuga pe la Manastirea Caldarusani cu gandul de a verifica si lacul din zona. Drumul este lejer. Cam o ora (cca. 36km de Bucuresti). Am fost surprins placut de Balotesti, Caciulati si Moara Vlasiei. Nu pot sa zic ca excelau prin ceva anume, dar pareau foarte aerisite si curate. Case cu gradini placute. Drumul in schimb ca dupa bombardament.
Manastirea este situata pe malul nordic al lacului Caldarusani pe o peninsula. Un loc foarte linistit. Nu costa nimic intrarea. Pur si simplu intri. In jur calugari de diverse varste isi vad linistiti de treaba ca si cum nu ai fi acolo. Manstirea este destul de frumoasa. In jurul ei sunt chiliile calugarilor. Merita sa dai o fuga rapida daca vrei liniste. Nu prea ai ce face. Dupa ce ai terminat cu vizitatul poti merge pe malul lacului, langa padure, la un gratar. Atentie totusi la drumul de la marginea padurii. Este pamant cu santuri formate de la tractoare si alte masini care au circulat pe acolo. Daca ai masina de figuri nu te baga.
Lacul arata bine. Daca ai o barcuta pe care sa o poti cara cu tine trebuie sa fie foarte placut. Nu am localizat un loc anume de intrat cu barca dar nu cred ca e prea greu. Fiind liniste imi inchipui ca trebuie sa fie foarte placut sa auzi clipocitul apei iar in departare gastele domestice de la Manastire.





















Concluzia finala:
Un loc placut. Recomandat daca vrei putina liniste. Dupa vizita la manastire poti merge la un gratar pe malul lacului sau la o plimbare pe jos prin zona.

Cum se ajunge:

Drumul este simplu. Se merge pana la Balotesti pe autostrada Bucuresti-Ploiesti. Spre iesire din Balotesti este o pasarela pietonala (cu camera video), iar dupa o intersectie. Faceti la dreapta. Tineti pe drumul principal pana in Moara Vlasiei. In Moara Vlasiei mergeti mai departe ca sa iesiti din sat. Veti intra intr-o padure. Dupa ce se termina padurea este o intersectie (este si un indicator spre manastire dar nu se vede prea bine). Faceti la stanga. Drumul va duce la Manastire.

Coordonate GPS: Lat. 44º40'32" Long. 26º15'57"





Sfaturi:
Daca mergeti la gratar, adunati-va gunoiul si nu distrugeti padurea. Adunati vreascuri uscate, sau taiati crengile uscate ale copacilor dar NU taiati tot copacul. De asemnea mai este alternativa de a cumpara lemne si carbuni de la benzinarii. Mare atentie sa nu se extinda focul la padure. La plecare stingeti-l.

2 comentarii:

  1. Frumos.Iata ca nu sint singur pe lume in ceea ce priveste ideea de iesire la iarba verde.convingetzi-va pe hi5 la Basescu Florea.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.