02 aprilie 2008

Manastirea Pasarea

Am vizitat inca o manastire in weekendul acesta. Manastirea Pasarea. Nu prea sunt multe de zis. Locul este frumos si linistit. Manastirea este inconjurata de niste case foarte frumoase care au foarte multe flori in geamuri. Ca tinta secundara a fost si lacul din zona in speranta ca se pot face plimbari cu barca pe el. Se pare ca se pot face plimbari dar cu barcile lor. Era foarte strident anuntul "LAC PARTICULAR", deci nu recomand sa incercati sa mergeti acolo cu barca proprie daca nu va interesati mai bine inainte. Pe malul opus manastirii se afla (la trecut) Cabana Pustnicu care a ars de curand intr-un incediu care a pornit la o nunta de pompieri :) (dupa spusele unui bastinas). In jurul ruinelor mai sunt niste terase care aratau bine. Lume multa si pestrita la gratare in padure. Specia predominanta: manelistul la echipament de disco si parul bine geluit care juca tenis de picior cu muzica la maxim. Erau si cativa degustatori de muzica normala dar prea putini.











Concluzia finala:Este o plimbare placuta la sfarsit de saptamana. Nu am mentionat de interiorul manastirii care este frumos pictata si de cimitirul de altaturi care are un aer vechi ce te face sa te gandesti la vremuri vechi.

Cum se ajunge:
Drumul este simplu. Se iese din Bucuresti prin Pantelimon (pe vechiul drum spre Constanta). Se tine drumul pana in apropierea padurii unde faceti la stanga (este si un indicator acolo). Dupa ce ati facut stanga, mai puneti 1-2 perne sub fund ca se intra pe drum asfaltat cu bombe. In cca 5 minute sunteti la intrare in manastire. Se poate parca afara gratis sau inauntru contra 1 leu biletul.

Coordonate GPS: Lat. 44°28'33.11" Long. 26°18'22.86"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.