17 mai 2009

Rezervatia naturala a bujorului si Delta Neajlovului

Sambata aceasta am fost din nou la Comana. In plus fata de anul trecut am vrut sa vedem si Rezervatia naturala a bujorului care se afla in urmatorul sat, Vlad Tepes.

Drumul este usor si placut. Mai mult ne-a luat sa iesim din Bucuresti. Se merge spre Giurgiu. Cand ajungeti la Adunatii Copaceni, o sa vedeti indicator spre Manastirea Comana care indica sa o luati la stanga. Facati cum zice indicatorul. De aici pana la manastire este simplu. Drumul duce direct fara intersectii care sa va zapaceasca. Dupa ce vizitati manastirea, continuati drumul. La un moment dat o drumul asfaltat o ia la stanga intr-o intersectia destul de maricica si aerisita. Aici este smecheria. Daca o luati inainte ajungeti in Vlad Tepes la rezervatia de bujori. Daca o luati la stanga pe asfalt veti ajunge la locuintele lacustre. Drumul asfaltat se va termina si va continua cu drum forestier. Se merge pana vedeti in capat o vila cu un gard pe care scrie accesul interzis. In partea dreapta se poate parca pe pamant. Tot acolo se afla si resturile pontonului spre locuintele lacustre. Atentie! Este destul de periculos. Daca nu va tine inima mai bine stati linistiti. Daca ai cazut te posti afunda in namol mai mult de un metru.


De aci am sa impart pozele si filmuletele in doua sectiuni: Rezervatia bujorului si Delta Neajlovului.

Rezervatia de bujori Comana.

Padurea este spendida. Curata (cu toate ca marlanul de oras isi face simtita prezenta) si aerisita. Tocmai infloreau salcamii. Un miros splendid. Iti venea sa dormi acolo. In schimb la capitolul bujori sta cam prost. Am surprins doi localnici care s-au ascuns repede in padure cand au vazut masina. Am aflat si de ce. Unul cara lemne din rezervatie (sa zicem ca nu le-a taiat, doar le-a culse de pe jos), iar celalalt avea bratul plin de bujori (planta protejata). Asta e romanul nostru. Padurea este populata de caprioare. Nu le-am vazut pentru ca eram 5 persoane, iar sansele sa-i fac pe toti sa taca erau zero :). Dar am gasit urme intr-un luminis mlastinos. Aici se pare ca stateau sa se racoreasca pe pamantul umed.

De la 2009_05_16 Comana


De la 2009_05_16 Comana


De la 2009_05_16 Comana


De la 2009_05_16 Comana


De la 2009_05_16 Comana


De la 2009_05_16 Comana


De la 2009_05_16 Comana


De la 2009_05_16 Comana
Creditul pentru aceste fotografii il acord unei prietene din grup, Ioana, care mi-a monopolizat aparatul :)

Delta Neajlovului -locuintele lacustre

Dupa ce am bantut padurea in cautarea de bujori aproape fara succes, am revenit in Comana si ne-am dus la locuintele lacustre. In zona plin de lume la gratar. Totusi parea ordonati. Nu am remarcat manea si muzica data tare. Era si un autocar cu copii care animau padurea. In rest liniste si pace. Din cand in cand cate un grupulet mergea la locuintele lacustre. In stufaris erau broaste de toate natiile(inclusiv testoase) si pasari. Nu prea le vedeai dar le auzeai cum se misca.

De la 2009_05_16 Comana


De la 2009_05_16 Comana


De la 2009_05_16 Comana


De la 2009_05_16 Comana


De la 2009_05_16 Comana


De la 2009_05_16 Comana

O tanti curajoasa cu cei doi copii.
De la 2009_05_16 Comana


De la 2009_05_16 Comana


De la 2009_05_16 Comana


Mai multe poze in album aici.

Un filmulet cu traversarea pontonului si cu locuinetel lacustre.


Concluzie:

Splendid! Recomand oricarui om cu bun simt. Din cauza ca sunt zone sensibile este bine sa avem grija sa nu deranjam habitatul plantelor si anumalelor cu mizeria noastra sau distrugand plante.

OBSERVATII!!!
Pe internet directotul parcului Comana, domnul Valentin Grigore se batea cu pumnii in piept ca pe lac nu au voie barci cu motor ca sa nu perturbe si sa nu polueze fauna locala. Aveti link aici ca sa nu ziceti ca mananc rahat fara paine. Trebuie sa mentionez ca minte. Au trecut doua barci cu motor cu turisti. Barcile nu erau aduse de acasa. Erau ale vilei din capatul drumului. Puteti vedea aici poze cu barcile (articol scris de una din persoanele din grup).

Si un film cu barcile "FARA" motor.

6 comentarii:

  1. super este o minune a romaniei

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut. Ma bucur ca iti place. Din pacate nici eu nu stiu mai multe despre delta Neajlovului. Am aflat de ea de la prieteni si restul am mai cautat pe net. E un loc frumos.

    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai da, va mirati ca au distrus pontonul si ca rezervatia este o gluma ... toata tara e o gluma garnisita cu manele si cu urlete de rigoare ... solutia ?, inca o revolutie ... culturala ... alta data ... noapte lunga, sa v-ajunga ..

    RăspundețiȘtergere
  4. dar de mizeria de drum dintre comana si vlad tepes nu se stie nimic nu se scrie nimic, oamenii din vlad tepes au ajuns la capatul rabdarii cu acel drum dar ce mai conteaza au padurea si sarbatoarea bujorului, nu....

    RăspundețiȘtergere
  5. m-am obisnuit cu oameni din astia care apar si ei doar ca sa faca observatii la observatii,dar ca sa gaseasca solutii simple,ba.
    e tare banal sa fi rautacios,domnule anonim.

    RăspundețiȘtergere
  6. auzi domnule anonim,"nu mai arata atata cu degetul",apuca-te sa fi constructiv,chiar daca stii ca in tara este cum este situatia.asta o stim cu totii.poate te inscrii la let's doit romania,pentru 25 septembrie 2010,dar sunt sigur ca pentru tine e prea mult,si uite asa o sa ataci in continuare pe internete,tot ca anonim,of course.poate toata viata o sa fi asa,un banal anonim.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.