05 aprilie 2009

Castelul Iulia Hasdeu

Dupa ce am vizitat Palatul Cantacuzino ne-am indreptat (am avut companie) spre Castelul Iulia Hasdeu. Acest castel a fost construit de catre Bogdan Petriceicu Hasdeu in memoria fiicei sale care a murit la 18 ani. Va recomand sa-l vizitati neaparat. Este mult mai mult de spus despre acest loc.

Intrarea costa 8 lei de persoana dar merita. La intrare primesti un "device" care arata ca o telecomanda si care are un difuzor la un capat. Ti se face un mic instructaj cum se foloseste. Te plimbi si asculti istoria locului.

Mai multe aflati singuri ;)

De la 2009_04_05 - Castelul HasdeuDe la 2009_04_05 - Castelul Hasdeu


De la 2009_04_05 - Castelul Hasdeu


De la 2009_04_05 - Castelul Hasdeu


De la 2009_04_05 - Castelul Hasdeu


De la 2009_04_05 - Castelul Hasdeu


Daca doamna de la casa uita sa va zica, sa stiti ca in spatele palatului mai este o incapere la subsol care are pe pereti diverse pagini din presa vremii. Pe o masa se gaseste si un caiet in care vizitatorii pot scrie cateva cuvinte.

De la 2009_04_05 - Castelul Hasdeu


Este un loc minunat. Nu sunt o persoana culta dar m-am simtit extraordinar de placut inauntru. Imi plac locurile vechi. Ma duc cu gandul la acele vremuri cand lumea era mai simpla. Recomand cu caldura.

In spatele castelului se afla cateva mese. Puteti manca la aer si verdeata un sandvis adus de acasa.

Se pot face poze fara a se plati separat.

Cum se ajunge:

Se intra in Campina si se merge drept. La anumite intervale sunt indicatoare cu Castelul Hasdeu si cu Casa memoriala Nicolae Grigorescu (este inaintea castelului cu cateva sute de metri)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.