09 noiembrie 2008

Bushcraft, episodul 2

Astazi mi s-au mai inchis ranile de ieri. Si cele fizice si cele psihice :). Am aprins un foculet in curte si am continuat cana inceputa ieri. Mi-a iesit ok. Este utilizabila. Din pacate lemnul de brad pe care il am este uscat si cam tare asa ca este foarte greu de scobit. Cutitul mai mult rupe. De asemenea nu este un lemn bun pentru cani. Are multe nervuri. Dar pana la urma asta e bushcraftul, te descurci cu ce ai.

De la Bushcraft 2



De la Bushcraft 2


De la Bushcraft 2


De la Bushcraft 2

Observam degetul bulit si orgoliul ranit

Asa... Dupa cana m-am gandit sa incerc sa fac o lingura. Am folosit ca model o lingura de lemn din casa. Am desenat conturul pe bucata de lemn si m-am apucat de cioplit. Grosul lemnului l-am dat jos cu toporul. Dupa aceea am trecut la cutite.

De la Bushcraft 2


De la Bushcraft 2


De la Bushcraft 2


De la Bushcraft 2


De la Bushcraft 2


De la Bushcraft 2


De la Bushcraft 2


Cam asta a fost pentru azi.
Ma tot macina gandul ca o sa intre cineva pe acest blog si o sa zica chestii de genul "bai nene esti praf! ce pana mea sunt juliturile alea?". Nu am pretentii de Brancusi. De asemenea nu am nici pretentii de artist. Fac ceea ce fac din placerea de a crea ceva util. Daca arata urat nu inseamna ca nu este util. Oamenii care fac singuri un lucru stiu despre ce vorbesc. Ma rog... Poate sunt eu paranoic :). Oricum, pentru mine este un exercitiu placut. Si imi inregistrez "creatile" ca sa ma auto stimulez. Si poate e cineva acolo dupa monitor care impartaseste aceleasi ganduri cu mine si vrea sa vada.

Numai bine.

2 comentarii:

  1. Pentru a evita accidentele , iti recomand sa te uiti la niste filmulete pe youtube. Sunt destule care detaliaza tehnici diverse in bushcraft de la cum sa tii un chibrit cand il aprinzi , pana la manuirea cutitului si a toporului.
    Preferatii mei sunt : hobbexp , wildernessoutfitters , seanmulhall , colhane... Sunt sigur ca vei gasi foarte multe informatii utile acolo .

    RăspundețiȘtergere
  2. Teorie stiu eu ceva :) Am toate doacumentarele lui Ray Mears dar lipsa de experianta si graba... Oricum, la mine e o regula: cand am o unelta de taiat nou in prima saptamana ma ranesc cu ea accidental. Dupa aceea sunt ok :)) Am sa caut ce mi-ai recomandat.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.