11 martie 2008

Lacul Snagov

Weekendul acesta am fost la Snagov pentru prima oara in viata mea. Vroiam sa ajung de cativa ani dar nu gaseam cu cine sa merg. Cei pe care ii intrebam cum e acolo erau impartiti in doua grupuri. Un grup era incantat de zona, iar celalalt nu.
Cand am ajuns acolo, avand companie dispusa la o mica expeditie de recunoastere, am avut timp si dispozitie sa ma duc cu masina pe ambele maluri ale lacului. Aceasta m-a facut sa inteleg de ce amicii mei erau impartiti in cele doua grupuri.
Primul loc in care am oprit a fost Baza de agrement Astoria. 10 RON/masina, 2,5RON/persoana dar te poti "intelege" la intrare daca nu stai prea bine financiar. La prima ocheada pare un loc placut, curatel. Era deschis doar un restaurant (am inteles ca sunt mai multe). Accesul la lac este usor. Am intrebat la poarta daca poti venii cu barca (nu ma refer la ambarcatiune cu motor) personala si mi s-a spus ca nu este nici o problema. Inauntru lumea statea la gratare. Mi-a placut ca oamenii erau destul de ordonati. Nu mi-a sarit in ochi gunoiul. Dupa o masa scurta la unicul restaurant deschis (serviciul nu este extraordinar dar nu deranjeaza. mancarea a venit repede), am zis "hai sa vedem cum e si pe malul celalalt", adica in Snagov Parc.
Cand am ajuns in Snagov Parc s-a schimbat treaba. Unde e sat fara caini romanu' se caca in mijloc. Primele impresii au fost de neingrijit si zgomot. Romanul amator de manele tinea mortis sa stie toata lumea (inclusiv cei 50 de chinezi iesiti la gratar) despre gusturile lui muzicale. Ne-am plimbat un pic pana la Restaurant Vanatorul care era inchis si pazit la intrare (se deschide la 1 mai) si ne-am intors rapid la masina cu scopul de a merge un pic in padure la cules de albastrele. De la Snagov Parc am apucat un drum spre stanga, nestiind unde duce, cu gandul de a ne afunda in padure. Uite asa am descoperit un camping care vara pare sa fie promitator pentru rulotisti si amatorii de iesiri cu cortul. Din pacate era inchis. Pe gard nu scria nimic despre data deschiderii. De asemenea chiar in fata intrarii erau mai multe grupuri iesite la gratar. In jurul lor gunoaie cat cuprinde. Dezgustator. Lasand la o parte mizeria, am scrutat un pic din priviri malul celalalt. Vile frumoase cu gradini si pajisti ingrijite. Am inteles cele doua grupuri de prieteni. Desi este un singur lac conteaza FOARTE MULT in ce loc te afli pe malul lui.

Concluzia finala:
Mi-ar placea sa stau in weekend la Complexul Astoria sau la una din vilele particulare de pe malul lacului si sa ies cu caiacul.
Lacul pare destul de curat iar stuful de pe margine amplifica un pic senzatia de salbatic.

Cum se ajunge:

De la Bucuresti la Baza de agrement Astoria:
Dupa Saftica, la cativa kilometri este o intersectie cu un indicator spre Snagov. Se face la dreapta. De acolo sunt vreo 10km pana in Snagov. Veti trece de Snagov. La un momentdat o sa intalniti o bifurcatie de drumuri cu o cale ferata in mijloc. Un drum merge inainte spre Gruiu, celalalt o ia la stanga chiar inaintea caii ferate. O luati pe cel din stanga. In 1-2 minute ati ajuns la intrarea in Baza.

Coordonate GPS: Lat. 44º43'29" Long. 26º11'20"

Coordonatele le-am luat de pe Google Earth si le-am verificat in IGO. Exista o mica discrepanta de cativa zeci de metri intre cele doua aplicatii dar ideea este sa vedeti unde este destinatia.

De la Bucuresti la Snagov Parc:
Se trece de Saftica si de intersectia mentionata mai sus. Veti trece prin Tancabesti si Ciolpani. Dupa Ciolpani se face din nou o intersecte. Ca punc de reper chiar inainte de intersectie este un stalp cu un radar (parca era si un pod pietonal dar nu bag mana in foc) iar pe stanga drumului o benzinarie. O luati la dreapta. Drumul tine drept pana la Snagov Parc si trece prin padure.

Coordonate GPS: Lat. 44º42'52" Long. 26º09'44"

De la Snagov


Sfaturi:
Cand iesiti la un gratar sau la iarba verde luati-va fratilor de acasa o punga si strangeti gunoaiele pe care le faceti.

4 comentarii:

  1. Salut.
    Sa inteleg ca la baza de agrement Astoria se putea inchiria spatiu pentru un gratar? Vrem si noi sa mergem la un gratar in weekend si ne trebuie un loc unde sa se permita manifestarile "grataricesti". :)

    Se putea inchiria echipament necesar pentru gratar (gratar mobil, carbuni, etc.) sau trebuie sa vii pregatit?

    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu se inchiriaza echipament pentru gratar :) Nu cred ca am spus asa ceva :) Se plateste doar intrare. Aduci jucariile de acasa. Si ca sa nu am mustrari de constiinta, va rog sa nu lasati mizerie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. imi pl comentariul facut de dv si imi pare rau ca nu sunt mai multi oameni ca dv si sunt din ce in ce mai multi aceeia care distrug natura.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai si mie imi pare rau ca nu sunt mai multi. Poate se mai uita cate unul pe aici si mai pricepe si el cum e treaba...

    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.